Αντιμετώπιση Προβλημάτων

Προβλήματα με την σύνδεσης σας?

Το οικιακό σας δίκτυο αποτελείται από πολλά μέρη – τον πάροχο σας,  το router και τουλάχιστον μια συσκευή. Οποιοδήποτε από αυτά τα μέρη θα μπορούσε να λειτουργήσει αρνητικά για το δίκτυό σας και να προκαλέσει αργές ταχύτητες ή διακοπές.

Οι παρακάτω οδηγίες θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε και να διορθώσετε τυχόν προβλήματα στο δίκτυο σας. Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά και θα δούμε περισσότερες λεπτομέρειες αφού ελέγξουμε αυτά που προκαλούν συνήθως τα περισσότερα προβλήματα.

Πριν από κάθε βήμα, για να ελέγξετε την ταχύτητα σας, ξεκινήστε μια μέτρηση ταχύτητας από την αρχική σελίδα για να μπορείτε να συγκρίνετε.

Έλεγχος Router

Επανεκκινήστε το router σας γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχει αποσυγχρονιστεί πατώντας το κουμπί power η απλά αποσυνδέοντας το καλώδιο του ρεύματος από την πρίζα. Κάντε το τεστ.

Πραγματοποιήστε επαναφορά στο router σας, πατώντας παρατεταμένα το κουμπί reset. Αφού επανέλθει το route, κάντε το τεστ.

Αλλάξτε θέση στο router. Αν υπάρχει δυνατότητα βάλτε το στο κέντρο του σπιτιού για καλύτερη κάλυψη και μακριά από οτιδήποτε μπορεί να κάνει παρεμβολές. Κάντε το τεστ.

Αλλάξτε όλα τα καλώδια που συνδέονται στο router. Κάντε το τεστ.

Σύνδεση στο Router

Αφού συνδέσετε καλώδιο δικτύου στον υπολογιστή σας βρείτε πίσω από το router τα στοιχεία σύνδεσης, ανοίξτε ένα browser και πληκτρολογήστε τη διευθυνση π.χ. 192.168.2.1 και συνδεθείτε. Κάθε πάροχος και router έχουν διαφορετική διεπαφή, οπότε χωρίς να αλλάξετε κάτι περιηγηθείτε στη σελίδα για να βρείτε που βρίσκονται οι ρυθμίσεις που σας αφορούν.

Ελέγξτε αρχικά αν όλες οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες είναι δικές σας, για να σιγουρευτείτε ότι δεν σας κλέβουν το internet. Καλού κακού αλλάξτε τον κωδικό σας και κάντε το τεστ.

Μία καλή πρακτική είναι να δημιουργήσετε ένα δεύτερο wifi για τους καλεσμένους σας και να αλλάζετε το συγκεκριμένο κωδικό αρκετά συχνά.

Έλεγχος Καναλιών

Στις ρυθμίσεις wifi μπορείτε να δείτε σε πιο κανάλι είστε συνδεδεμένοι. Συνήθως τα router είναι ρυθμισμένα αυτόματα να βρίσκουν το καλύτερο κανάλι για εσάς, αλλά αυτό δεν ισχύει πάντα.

Μια καλή λύση για να βρείτε το καλύτερο κανάλι είναι να κατεβάσετε κάποιο πρόγραμμα όπως το wifiinfoview, με το οποίο μπορείτε να δείτε πια κανάλια χρησιμοποιούν τα γύρω δίκτυα που παρεμβάλλονται με το δικό σας. Επιλέξτε κάποιο κανάλι από τα διαθέσιμα που δεν χρησιμοποιούν οι γείτονες σας.

Κάντε το τέστ.

Metrisi-Taxutitas-Internet.gr